Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Zuid 2024 | Cornelis Troost/Hercules Seghersbuurt

Hercules Seghersstraat-fietspad upgrade!

Door: Thomas van Weeren
30 mei 2024

U kent het vast wel, dat ene fietspaadje met dat tunneltje op 't einde in de westelijke Pijp. Welkom in de Hercules Seghersstraat! De enige straat van Amsterdam die geen straat is, maar een fietspad! Anno 2024 is het tijd voor een upgrade. Dit simpele en goedkope plan willen we met jouw hulp realiseren. Zodat de straat mooier, schoner en veiliger wordt. Klinkt goed toch?

Dus: heb je nog dat laatste beetje ruimte over binnen jouw budget? Help ons dan en neem dit plan dan vooral mee!

Ons plan is simpel én goedkoop: het fietspad voorzien van een drie-tal mooie upgrades. 

Waarom? Zodat de stoep beter begaanbaar wordt voor mensen die slecht ter been zijn, er meer groen in de straat komt én de straat opgeruimder en schoner wordt.

Wat zijn de upgrades dan om dit te verwezenlijken? Dat zijn de volgende:

1) Het verplaatsen van een lantaarnpaal naar de overkant van de stoep. Op dit moment staat de lantaarnpaal midden op de stoep en is de ruimte aan beide kanten ongeveer 20 centimeter. Dat kan beter dus! Verplaatsen die hap!
2) Het verbreden van de geveltuintjes voor meer groen. Geveltuintjes van 10 centimeter breed, come on... Ook dit kan beter! Verbreden die hap!
3) De fietsenrekken veranderen in zogenaamde fietsnietjes. Grote fietsen met grote kratten voorop die alles blokkeren in het rek? Dat is verleden tijd met fietsnietjes. Meer ruimte en schoner met die hap!

Simpel toch? Drie upgrades, met waarschijnlijk mooie resultaten! Stem jij ook mee met ons? Dan kan de gemeente daarna direct aan de slag.


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren