Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Zuid 2024 | Cornelis Troost/Hercules Seghersbuurt

Veelgestelde vragen

Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Stuur dan een e-mail naar buurtbudgetzuid@amsterdam.nl

Wij zullen uw vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden.

Wie kunnen er plannen indienen?

U bent bewoner, bewonersgroep of (vrijwilligers)organisatie van de IJselbuurt of een ondernemer met sterke aantoonbare binding in de buurt. U bent 12 jaar of ouder op het moment van het indienen van het plan. Bewoners onder de 18 jaar dienen een toestemming van hun ouders of verzorgers toe te voegen. Bij een bedrag van boven de € 50.000,- moet er sprake zijn van een rechtspersoon die het plan kan indienen. Dat is een bedrijf of stichting die is ingeschreven bij het KvK.  

Is het buurtbudget anders dan de subsidie bewonersinitiatieven?

De gemeente neemt beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

Is het buurtbudget anders dan de subsidie bewonersinitiatieven?

Ja, het buurtbudget is anders dan de subsidie. Het buurtbudget heeft nadrukkelijk als doel u als bewoners te laten meebeslissen over de uitgaven van publiek geld. De gemeente beslist dus niet welke plannen uitgevoerd worden, maar dit wordt zo veel mogelijk door de inwoners van Zuid gedaan. Voor plannen onder € 3.000 kunt u natuurlijk nog steeds een aanvraag voor bewonerssubsidie indienen

Ik heb hulp nodig bij het indienen van een idee

Heeft u hulp nodig bijvoorbeeld met het schrijven van een plan, het maken van een begroting of specifieke kennis van een thema? Of vindt u het moeilijk om te werken met een computer? Wij bieden hulp bij het indienen van uw plan. Dit kan telefonisch en fysiek tijdens onze inloopspreekuren in uw buurt. U vindt de data en locaties van de inloopspreekuren op de website. We zorgen er samen voor dat uw idee uitvoerbaar is en zo goed mogelijk wordt gepresenteerd op de website. Neem contact op met ons via de post, mail, telefoon of Whatsapp via: 06 1481 4074

Wat is de haalbaarheidstoets?

Alle plannen worden door het stadsdeel getoetst op haalbaarheid. Dit betekent dat wij onder andere kijken of het plan past binnen de Nederlandse en gemeentelijke wet-& regelgeving en beleid. Daarnaast kijken wij of het plan uitgevoerd kan worden binnen het aangeven budget. Waar nodig gaan we in gesprek met de plan indiener om het plan aan te passen. 
 
Bekijk de pagina voor meer informatie over de criteria waarop getoetst wordt.

Ik heb gestemd maar ik heb me bedacht of ik wil mijn stem aanpassen, kan dat?

Helaas is dat niet mogelijk. Net als bij echte verkiezingen telt uw stem mee zodra u deze hebt ingeleverd. Daarna is het niet meer mogelijk uw stem aan te passen. Wel horen we graag wat de reden is dat u uw stem zou willen aanpassen of terugtrekken. Stuur in dat geval een mailtje naar buurtbudgetzuid@amsterdam.nl zodat wij uw ervaring mee kunnen nemen om het proces nog beter te maken. 

Ik ben niet zo handig met computers. Wat kan ik doen?

Heeft u vragen over deelname aan buurtbudget Zuid dan kunt u het beste met ons contact opnemen via de mail: buurtbudgetzuid@amsterdam.nl of telefonisch via het nummer 06 1481 4074. U kunt ook een (spraak)bericht sturen via WhatsApp naar 06 1481 4074. Wij helpen u dan graag verder. 

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren