Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Zuid 2024 | Cornelis Troost/Hercules Seghersbuurt

Samen De Pijp Vertellen

Door: Krassimira Rozendal
27 mei 2024

Een interactieve tentoonstelling die gebruik maakt van geluid en beeld om het verhaal van De Pijp te laten zien door de ogen van twee generaties buurtbewoners.

De expo is het resultaat van creatieve sessies met jongeren en volwassenen uit de buurt die hun herinneringen en ervaringen vertellen over bepaalde plekken in de wijk.

Onder begeleiding van een sociaal ontwerper en fotograaf worden georganiseerd met jongeren (8 - 14 jaa) en volwassenen 60+.
Met behulp van moderne technologie zullen de jeugd archiefmateriaal en persoonlijke foto's ordenen, de herinneringen van oudere deelnemers over hun favoriete plaatsen in Cornelis Troost en Hercules buurt. Tijdens de workshops leren de jongeren hoe ze een onderzoek kunnen uitvoeren, hoe ze foto's maken en met archiefvondsten werken.
Het resultaat van hun werk wordt getoond op 3 grote interactieve schermen op een publiek toegankelijke plek in de buurt. Deze plekken worden een soort openluchttentoonstellingen die De Pijp in het heden en verleden laten zien. De tentoonstellingen zullen 24 uur per dag, 7 dagen per week toegankelijk zijn en iedereen die langsloopt zal de visuele verhalen kunnen bekijken en beluisteren via hun mobiele telefoons.

Het plan geeft bewoners de kans om de sfeer van de buurt op een creatieve en innovatieve manier te laten zien, continuïteit tussen generaties te creëren, nieuwe dialogen aan te wakkeren en de sociale cohesie te vergroten.

Doel group:
• Jonge makers en ouderen (60+) van Cornelis Troost en Hercules Seghersbuurt - die deelnemen aan de workshops
• Lokale community van bewoners en ondernemers
• Andere inwoners en gasten van De Pijp en Amsterdam in general

Waar:
Zuiderlicht Collegeenen, De Scholekster, Huis van de Wijk en Our Lady Queen of Peace Church

Wanneer:
Januari – June 2025



Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren