Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Zuid 2024 | Cornelis Troost/Hercules Seghersbuurt

Geef Straten een Gezicht

Door: Paul Fennis
19 april 2024

De Stichting Geef Straten een Gezicht haalt straten uit de anonimiteit d.m.v. panelen met daarop een portret en biografie van diegenen waarnaar de straten zijn vernoemd. Voor kinderen komen er 'speurboekjes' waamee zij de buurt gaan verkennen.

Wij zijn Shirley en Paul van de Stichting Geef Straten een Gezicht. Ons plan is bedoeld voor écht iedereen! Zowel jong als oud, bewoner of bezoeker van de buurt. Voor met name (school) kinderen vormt de serie panelen straks een leerzaam 'avontuur' als ze aan de hand van de door ons ontwikkelde speurboekjes de buurt gaan doorkruisen. Voor deze groep hebben wij contact gezocht met een van de basisscholen in de buurt, de Openbare Basisschool Oscar Carré. 
Voor de uitvoering kunnen we in elk geval op hun steun rekenen!
Wij willen bereiken dat de mensen naar wie de straten zijn vernoemd herkenbaar in beeld komen en hun levensloop duidelijk wordt. Hiermee krijgen de straten zowel letterlijk, als figuurlijk 'een gezicht'. De serie in de Cornelis Troostbuurt vormt straks een aanvulling op onze eerdere series in de Tellegenbuurt en rondom het Marie Heinekenplein; kijk even op onze website: www.geefstrateneengezicht.nl voor meer panelen in De Pijp. 
 
De acht straten die een paneel krijgen zijn: Cornelis Trooststraat, Ferdinand Bolstraat, Jozef Israëlskade, Van Ostadestraat, Pijnackerstraat,  Ruysdaelkade, Vincent van Goghstraat en Jan Willem Pienemanstraat


Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte




Geef mij een nieuwe code

Annuleren