Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Zuid | Oud-Zuid

Stemmen

Buurtbudget Oud-Zuid

Bewoners kiezen 11 plannen!

Precies 11 plannen hebben in de finaleronde van Buurtbudget Zuid 2021 in Oud-Zuid voldoende stemmen gekregen om te worden uitgevoerd. Ruim 3.100 bewoners van Oud-Zuid stemden mee op de plannen die eerder dit jaar door bewoners zelf waren ingediend. Het plan 'Groene parkeervakken' kreeg de meest stemmen.

Bekijk de volledige uitslag
Bekijk de plannen
Translate this page to English with Google Translate
Hoe het werkt
Buurtbudget envelop met stemcode
1. Vind uw stemcode in de Buurtbudget Zuid envelop

Alle bewoners van 12 jaar en ouder ontvangen een persoonlijke stemcode via de post. Op de buitenkant van de envelop staat duidelijk dat daar uw stemcode voor Buurtbudget Zuid in zit.

De beste plannen voor jouw buurt uitzoeken
2. Bekijk welke plannen u het beste vindt voor uw buurt

Op deze website kunt u bekijken welke plannen geselecteerd zijn voor de stemfase van Buurtbudget Zuid. U kunt meer lezen over de plannen en ze met elkaar vergelijken.

Het geld verdelen over de beste plannen
3. Verdeel € 155.000,- over uw favoriete plannen

Van 10 tot en met 22 december kunt u plannen selecteren voor een totaalbedrag van € 155.000,-. U heeft uw persoonlijke stemcode nodig om uw keuzes te kunnen versturen. U hoeft het budget niet per se op te maken bij het stemmen.

De meest populaire plannen worden uitgevoerd
4. De meest populaire plannen worden uitgevoerd

De plannen die het vaakst zijn gekozen door bewoners en die binnen het budget passen worden uitgevoerd. Op 24 december wordt bekend gemaakt welke plannen uitgevoerd worden. Daarna wordt met de indiener contact opgenomen. Dan worden de planning en het definitieve uitvoeringsplan besproken. Het kan zijn dat het uitvoeringsplan aangepast wordt.

Achtergrondinformatie

Waarom Buurtbudget?

Met het buurtbudget kunnen plannen van bewoners, ondernemers en organisaties voor de buurt worden betaald. De buurt bepaalt zelf welke plannen worden uitgevoerd. Het doel van het budget is om u, als bewoner, zo veel mogelijk invloed te geven over de besteding van dit budget. U weet tenslotte wat goed is voor uw buurt en wat beter kan.

Wat ging eraan vooraf?

Buurtbudget Zuid ging in september van start. Bewoners en ondernemers konden plannen indienen om hun buurt te verbeteren. Stadsdeel Zuid ontving maar liefst 104 plannen. Hiervan gingen 63 plannen met voldoende likes (minimaal 75) door naar de tweede ronde. In deze ronde zijn alle plannen getoetst op haalbaarheid.

Het toetsen van plannen is uitgevoerd door het projectteam Buurtbudget Zuid 2021 en met hulp van experts van verschillende afdelingen van de gemeentelijke organisatie. Met de meeste planindieners is uitvoerig contact geweest, omdat er nog vragen waren over de inhoud van de plannen en bijvoorbeeld over de kosten. Uiteindelijk bleken 17 plannen niet haalbaar.

In totaal zijn 46 plannen naar de finale. Op deze plannen kan worden gestemd:

  • Buitenveldert, Zuidas: 7 plannen
  • De Pijp, Rivierenbuurt: 20 plannen
  • Oud-Zuid: 19 plannen
Aan welke criteria moeten de plannen voldoen?

Spelregels

  • Alle personen van 12 jaar en ouder, die op 1 juli stonden ingeschreven op een adres in stadsdeel Zuid, kunnen stemmen.
  • U kunt stemmen van 10 december tot en met 22 december, 23.59 uur.
  • U kunt stemmen op uw favoriete plannen met de persoonlijke stemcode die u in de brievenbus hebt gekregen. U kunt zoveel plannen kiezen als u wilt, uit alle thema's, tot een maximum bedrag van € 155.000,-.

En daarna?

De populairste plannen die het vaakst zijn gekozen en die binnen het buurtbudget van € 155.000,- passen worden binnen 1 jaar uitgevoerd. Op 24 december 2021 wordt de uitslag bekendgemaakt. De uitslag wordt onder meer gepubliceerd op deze website en de digitale kanalen van stadsdeel Zuid.

Na het bekendmaken van de plannen wordt met de planindiener contact opgenomen. Dan wordt de planning en het definitieve uitvoeringsplan besproken. Het kan zijn dat dit uitvoeringsplan aangepast wordt. We doen ons best om in januari alle winnende planindieners te spreken.

Hulp nodig

Heeft u hulp nodig bij het stemmen? Wij helpen u graag. We kunnen een afspraak met u maken om fysiek stemmen mogelijk te maken. Neem contact met ons op:

Tijdlijn

1 september t/m 10 oktober

Plannen indienen

1 september t/m 17 oktober

Campagne voeren en plannen liken

16 oktober t/m 3 december

Plannen met minimaal 75 likes worden getoetst op haalbaarheid

10 december t/m 22 december

Bewoners stemmen en verdelen het budget over de geselecteerde plannen

24 december

Bekendmaking winnende plannen

Contact

Heeft u nog vragen? Kijk eerst of u het antwoord kunt vinden bij de Veelgestelde vragen.

Als u geen antwoord vindt op uw vraag, kunt u mailen naar buurtbudgetzuid@amsterdam.nl, of bellen naar 06 1481 4074.

Via WhatsApp kunt u een (spraak)bericht sturen naar 06 1481 4074.

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren