Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Buurtbudget Zuid | De Pijp, Rivierenbuurt

Dit plan is door naar de haalbaarheidstoets

Stemmen

0
0
0
0
0
0

Status

De stemperiode is afgelopen. Dit plan wordt getoetst op haalbaarheid.

Help het groen gemaal groeien en bloeien!

Door: Marieke van Gessel
24 september 2021

Het voortbestaan van het Groen Gemaal is onzeker. We willen vaker openen en onze tuinhulp aan ouderen en mindervaliden in de buurt oppakken.

Sinds 2001 wordt er gezaaid, gekweekt en opgepot bij ons plantenruilcentrum. Al 20 jaar een groene oase voor vrijwilligers en bezoekers, jong en oud, paradijsvogels en grijze muizen. Ze vinden er planten en informatie, maar ook rust, plezier en sociaal contact. De vrijwilligers onderhouden biodiverse plantsoenen in het Sarphatipark en lopen er vuilrondjes. Kinderen zijn dol op onze goudvissen en het schildpaddeneiland en we hebben altijd wel zaadjes of een vlinderfoldertje voor ze. Het Groen Gemaal helpt iedereen in het park, of er nu een pleister, kraanwater op een hete zomerdag of gekookt water voor een babyfles nodig is. We contacteren politie en handhaving over rotzooi en als iemand vervelend doet in het park en bellen de dierenambulance voor een versufte vleermuis of zieke nijlgans. De afgebouwde, minimale subsidie, die ook nog onzeker is, betekent dat we beperkt open zijn en o.a. geen tuinhulp meer aan oudere en mindervalide buurtgenoten kunnen bieden. Onze kleine kas en bakfiets staan op instorten. Workshops en natuureducatie voor kinderen zijn nu niet mogelijk.  


Argumenten

Argumenten voor

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Toon (A.N.R.) Briggs | 25 september 2021 13:07

Ik ben voor, want het Groen Gemaal speelt een sleutelrol in het bevorderen van het groen in De Pijp. Al 16 jaar is het Groen Gemaal een onmisbare steun voor de Open Tuinen Dag De Pijp.
De vrijwilligers van het Groen Gemaal kweken insect vriendelijk planten die zelden in de commerciële handel te vinden zijn. Vele geveltuintjes zijn met deze planten gevuld.
De aanwezigheid van het Groen Gemaal alleen al is een bron van inspiratie, die verloren zou gaan als het opgeheven wordt.

Reageren


Anne Schröder | 25 september 2021 15:29

Wat een gezellige groene plek,waar gezorgd wordt voor leuke plantjes en een leefbaar park!
Ik hoop dat het nog héél lang zo door mag gaan,want dat hebben we als buut hoog nodig!!

Reageren


Ans van Ginkel | 25 september 2021 16:53

Ik ben voor want het Groengemaal is zo'n leuk onderdeel van het Sarphatipark, helpt mee met onderhoud, nieuwe ideeën enz
En ......ik heb er al vaak plantjes gekocht voor mijn volkstuin, o.a. een goudgele vlinderstruik die elders nergens te koop was

Reageren


Yol Köster | 28 september 2021 07:20

Een voor iedereen toegankelijke plek waar men zich inzet voor het groen in de buurt.

Reageren


Toetsie Zwitserlood | 28 september 2021 15:26

Dit is zo'n Goudmijn aan know-how en kennis voor bewoners van de pijp EN andere buurten (Oosterparkbuurt speaking).. Voorbeeld voor hoe dit samen cohesie en verbeteren kan.

Reageren


Eduard Dirkzwager | 1 oktober 2021 13:36

Ik ben voor maar zie wel graag dat het Groengemaal actief verwaarloosde geveltuinen aanpakt ism buurtgenoten.

Reageren


Evelyne Pelletier | 2 oktober 2021 07:05

Het al onmisbare groen gemaal wordt des te onmisbaarder met zijn veelzijdige functies dat de klimaatcrisis zulke initiatieven steeds noodzakelijker gaat maken!

Reageren


J. Prins | 12 oktober 2021 23:30

Onmisbare plek. Als je er 1x geweest bent, kom je altijd terug!

Reageren


Argumenten tegen

Nog minimaal 30 tekens.
360 tekens resterend.
Nog geen argumenten tegen

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte
Geef mij een nieuwe code

Annuleren